Vincent Houdijk ©®
Home     Biografie     Concerten     Projecten     Workshops     Multimedia     Persmap     Privélessen     Donaties      
Vincent Houdijk overdondert Overvol Paradox


Hij had het wel voor elkaar, deze zondagmiddag in muziekpodium Paradox. Vibrafonist Vincent Houdijk was een particuliere kruistocht begonnen richting vrienden, familie, pers, ja iedereen die in zijn adressenboek voorkomt. Of ze niet naar de presentatie van zijn cd ‘15’ wilden komen? Ja, dat wilden ze wel en nog massaal ook: Paradox had nog nooit zoveel mensen geborgen als tijdens dit presentatieconcert.
Album '15'
Het album van VinnieVibes is te beluisteren en downloaden op:

VinnieVibes Tour 2014-2015
VinnieVibes heeft diverse concerten presenteren:
  • New Compositions [link]
  • New Compositions featuring Bert Boeren [link]
  • The music of Dave Holland [link]
  • VinnieVibes & String Quartet [link]

Klik voor de Persmap


Percussion Friends
Vincent is met collega Ramon Lormans Artistiek directeur van hun Stichting Percussion Friends. Deze stichting heeft als doel het bevorderen en stimuleren van jonge talentvolle slagwerkers om ze uiteindelijk te begeleiden naar een professionele beroepspraktijk.

Percussion Friends biedt zeer getalenteerde jonge musici een kwalitatief hoogwaardige vooropleiding. Via deze weg kunnen zij hun talenten optimaal ontwikkelen en goed instromen bij een vervolgstudie. Alle studenten worden en zijn optimaal begeleidt naar een vakstudie. Oud studenten zijn aangenomen/afgestudeerd op de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam. Den Haag, Tilburg, Utrecht, Arnhem, Zwolle, Groningen, Maastricht en Krakow. 

Jaarlijks vindt de Percussion Friends Chamber Music Academy plaats aan het Conservatorium van Amsterdam. Dit is een van de meest vooraanstaande Academies op het gebied van slagwerk. Kamermuziek en samenwerken tussen studenten staat centraal, naast individuele lessen en coaching op het gebied van carrièreplanning en creatief ondernemen.

Percussion Friends partners zijn ondermeer TROMP Percussion (Competition and Festival) EindhovenADAMS MusicHorn Percussion and Beurskens Muziekuitgeverij.Docent
Vincent is gastdocent aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Zwolle, Tilburg en Krakow. Hij richt zich hier specifiek op vibrafoon/marimba en improvisatie als solo- en als ensemble instrument. 
Recensie Brabants Dagblad; Rene van Peer
De debuut-cd '15', waar jazz-vibrafonist Vincent Houdijk tien jaar aan gewerkt heeft, is geïnspireerd op de Herculesramp 1996. Je zou verwachten dat het zware kost is. Het tegendeel blijkt waar. 
Aan alles is af te horen dat Houdijk grote zorg aan de muziek besteed heeft. Hij heeft niet alleen een gevoel voor mooie melodieën, maar ook voor bijzondere samenklanken. 

Ongetwijfeld heeft hij een fijn oor ontwikkeld doordat hij al zo lang midden in de rijke timbres van de vibrafoon zit. Het helpt natuurlijk dat hij voor de cd uitstekende muzikanten om zich heen verzameld heeft. Prominente gasten zijn trompettist Eric Vloeimans en trombonist Bert Boeren, net als Houdijk afkomstig uit Den Bosch.

Componist
Minstens zo belangrijk voor het totale geluid zijn gitarist Aron Raams en drummer Mark Schilders uit Waalwijk. Als componist en als muzikant laat hij de kleuren en de warmte die van de vibrafoon af stralen volledig tot hun recht komen. Dat laat hij horen in het ontroerende solostuk 'Mapa' opgedragen aan zijn ouders. De sprookjesachtige klanken van het instrument zweven koesterend je oren in. Als bandleider weet hij mensen te inspireren.

'Intimate Moments' opent met zachtzinnig, zorgvuldig samenspel. Gedragen door de diepe lange tonen van een basklarinet mengen de instrumenten tot een veelkleurig palet. Maar zo halverwege het nummer, na een diep doorvoelde solo op contrabas, mag de zweep erover. Aangejaagd door fel drumwerk werpt de band zich hals over kop in een hoge versnelling vol funky gitaarakkoorden. Daar weeft Boeren met lange uithalen zijn eerste solo doorheen. Zo schakelt de hele cd moeiteloos heen en weer tussen uiteenlopende stijlen en sferen. Houdijk mag '15' gemaakt hebben als monument voor zijn gestorven broer, de muziek straalt vooral liefde voor het leven uit. Hessel Fluitman, JazzFlits Magazine
"De composities van Houdijk stralen kracht uit en worden krachtig tot leven gewekt. Elk stuk muziek prikkelt de fantasie."


Rinus van der Heijden, Jazzenzo Magazine
"Het concert van Vincent Houdijks groep werd een energieke happening, vakkundig neergezet, met frisse ideeën, groot vakmanschap, oog voor detail en wat de leider zelf betreft: een enorm gevoel voor harmonie, melodie en swing. Wat moet je nog meer aandragen om een indringend jazzconcert neer te zetten?"

Blogs
Hieronder ziet u de links naar de diverse Blogs die Vincent regelmatig schrijft:

Agenda update:

Marimbaduo Vincent Houdijk en Ramon Lormans:
Vincent Houdijk & his VinnieVibes overdondert uitverkochte jazzclub Paradox, Tilburg:

Updates 2013:Contact

Vincent Houdijk:
+31 (0)6 53 44 42 42


Contact Address
Teaching

Percussion Friends
Conservatorium van Amsterdam
Adams Musical Instruments
Related links

Google+ Vincent Houdijk
Twitter/vinnievibes
Facebook/vinnievibes
LinkedIn/vinnievibes
Youtube/vinnievibes
Vimeo/vinnievibes
Soundcloud/vinnievibes
Houdijk-Telderman
Trio Moya
Ramon Lormans
Bart de Rijk
Comedy Orchestra The Hutspot
Vibrafoon
Vibrafoon Startpagina
Privacy

Cookies
Follow me
©® 2014 Vincent Houdijk -- ©® Powered by SOG Weert